Social Icons

www.isvecteyasam.com

26 Şubat 2011

Tsaf ve Seminerler



Size hiç TSAF'den bahsetmiş miydim? Evet, evet etmiştim. Doğruyu söylemek gerekirse, ben sürekli olarak TSAF'nin aylık buluşmalarına, çay muhabbetlerine gidiyordum ama bunca eğitimli insanı biradraya getiren bir organizasyonun sadece çay muhabbetlerinden başka etkinlikler yapmasını istemekteydim, ki zaten bunu zaman zaman dile getirmiştim. Fakat bu dönem TSAF yeni yönetimi ile yeni bir şekle büründü diyebiliriz. Yeni başkanı Hakan Akıllıoğlu ile çok daha etkili işler yapacak gibi görünüyorlar, ki yapmayada başladılar bile.

12 Şubat 2011

Buradayım, gitmedim bir yere..

Havalar tam iyileşti, ısınmaya başladı, güneş kendini artık dah fazla göstermeye başladı derken gene geldi birdebire kış ama bu sefer bir gecede etraftaki çamuru, buzu bembeyaz kaplayarak daha gitmedim buradayım dedi. Önceki gece sabaha kadar yağan kardan sonra Uppsala'dan birkaç kare..

10 Şubat 2011

Fumio'nun hediyeleri.. Terra Cotta Ordusu..

Her ne kadar bu sene noelde İsveç'te olmasamda Anna burada ailesiyleydi ve elbette adet olduğu üzere bizde aileye bazı hediyeler aldık. Anna’nın babasınında yılbaşından hemen sonra doğum günü olduğu için ona çift hediye aldık elbette. Fakat çift hediye almış olsada bu noelde eline geçen hediye sayısı sıfırdı. Neyse hediyelere gelince, ilk hediye kendisi emekli aşçı olduğu için  Türkiye’den aldığımız ingilizce basım Türk yemekleri tarifleri kitabıydı. Kitap gerçekten çok güzel çünkü benimde gözüm kaldı bir sonraki Türkiye ziyaretinde mutlaka bir tanede bize almayı planlıyorum. Zaten Fumio’da (Anna’nın babası) kitabı çok beğendi. Hemen o hafta sebzeli pilav yapmış bile.. :))

İkinci hediye ise gene Fumio’nuin eline sonradan geçen müze biletiydi. Oooo.. Oda nasıl sıkıcı bir hediye diyebilirsiniz ama ama bu sefer müzede sergilenenler o kadar ilgi çekiciydiki bizde kendimize de bilet almadan duramadık.

04 Şubat 2011

Staj, yaza yapacak birseyler

Isvec'te okuyorsaniz ve yaz aylarini calismadan gecirmek istemiyorsaniz yada tatile gitmeyecekseniz, yapilacak en iyi sey olarak staj yapabilir yada burada sommarjobb denilen yazlik gecici islerde calisabilirsiniz. Ocak-Subat aylari basvurular icin en iyi donemler. Sonrasinda genelde ya yer kalmiyormus, yada sirketler coktan stajerlerini yada calisanlarini secmis oluyorlarmis. 

Bende su siralar haril haril aramalara basladim. Gecen donem de, hatirlayanlariniz olur, staj ariyordum ama o zaman ki staji sadece dil gelistirmek amaciyla ariyordum. Bu sene ise normal  KTH'de aldigim Uretim muhendisligi egitimi uzerine biseyler ariyorum. E-mailleri yollamaya basladim ve bekliyorum simdilerde.

Elbette her zaman ki gibi maillerin coguna cevap bile gelmiyor ve bir noktadan sonra cevap gelsinde olumsuz olsada onemli degil demeye basliyorsun. 

Ben henuz yeni basladim sirketlere mail atmaya ama simdiden sabirsizlanmaya basladim bile.

01 Şubat 2011

Sıkıcı bir ders ve İsveç..

Ne alakası var derseniz, suan dersteyim ve muazzam sıkıcı ilerliyor. Bende nette dolaşırken İsveç, daha doğrusu 3 İskandinav ülkesi hakkında bir resimli yazı gördüm. Sizlerle paylaşmak istedim. İsveç bölümü 243. slayttan sonra başlıyor ki, linkinide ekledim.
 
Blogger Templates