Social Icons

www.isvecteyasam.com

23 Şubat 2012

İsveç'ten son durumlar - 2

Geçen aydan beri hayatımda pek bir değişiklik olduğu söylenemez. En son yazdığım gibi master tezi için konu ve konuyu yazacağım bir şirket bulmaya çabalıyorum. Son bir ayda birçok şirketten hayır yanıtı aldım, hala birçok şirketten haber bekliyoum. Bu iş iyice uzamaya  ve benimde canımı iyiden iyiye sıkmaya başladı. Depresyona girdim, girecem. Gerçi arada girip çıkıyorum ama çabuk oluyor değişimler. 


Tam depresyona giriyorum diyordum ki, birden bire iki farklı iş için iş görüşmeleri gerçekleştirdim ve ikiside telefonda isveççe konuşularak yapıldı. Bu en azından keyfimi yerine getirdi biraz. Hayır henüz ikisinden de bir haber yok, ki muhtemelen seçilemem çünkü henüz tezimi yazmadığımı söylediğim zaman karşımdakilerin ses tonu değişmişti olumsuz anlamda. Ama beni keyiflendiren artık isveççeye tamamen

21 Şubat 2012

Semmeldagen (fettisdagen) - Semla Günü

Semla
İsveç'te her yıl 21 şubat günü semla günü olarak bilinir. Bu günde genelde insanlar ya evlerinde semlalar yaparlar yada kafelerde satılan boy boy çeşit çeşit semlalardan tüketirler. Biz de pazar günü arkadaşlarda buluşup, birlikte mini semlalar yaptık, sonrasında da çay eşliğinde keyifle yedik. Bizim semlalardan ziyade semla nedir onu bir anlatayım öncelikle.

Semla tereyağı, maya, süt şeker ve kardemumma (türkçesi: kaküle, tadı kısmen tarçina benzer bir baharat) ile yapılmış olan yuvarlak hamurların içinde konulan badem ezmesi ve kremadan oluşmaktadır. Genelde üzerine de pudra şekeri serpilmektedir.
 
Blogger Templates