Social Icons

www.isvecteyasam.com

27 Haziran 2012

Son zamanlarda hayatımda neler oluyor?

Midsommar'dan bir kare :)
Bir yandan İspanya ile Portekiz arasındaki Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçını seyrederken, bir yandan da bloglamaya karar verdim. Maç fena değil. Benim bu turnuvadaki favorim İtalya. Aslında İtalya'nın son İlgiltere maçına kadar hangi takımı tutsam karar verememiştim ama yarı finallere girmişken İtalya'da karar kıldım. Pırlo sağolsun. Nasıl bir panenka penaltısıydı o öyle, İngiltere kalecisinin o garip sürat mimiklerine karşı nasılda attı golü. :)

Çok uzun zamandır sadece İsveç yazıları yazarken kendi hayatımda olanları yazamadım hiç. Şöyle diyebilirim ki, hayatımın en yoğun, en keyifli, en stresli, en güzel, en büyük değişimlerin gerçekleştiği yılını geçiriyorum.

Neler oldu şu son bir iki ayda hayatımda?

Glad Midsommar! :)

Master tezim o kadar çok kafamı kurcalayıp, zamanımı alıyor ki, o sebepten bir türlü bloğa zaman ayıramıyorum. Öte yandan ise hayatımın asla unutulmayacak bir yılını yaşıyorum.

Bugünlük benden/bizden haberler vermek yerine gene İsveç hakkında birşeyler yazmak istiyorum. Fakat kısa bir giriş bilgilendirmesi yapayım. Bunun sebebi de eylül ayından itibaren Blog İsveç'te yaşamdan sanırım Norveç'te yaşama dönecek. 

Norveç'te yaşam'a dönecek çünkü eylül ayından itibaren Norveç'te taşınıyoruz. Okul yaz sonunda tezle birlikte bitecek ve eylülden itibaren "Rolls Royce Marine" şirketinde "Üretim mühendisi" olarak ise başlıyorum. Rolls Royce konusunda daha önce birkaç yazı yazmıştım ama daha sonra tekrar bu konuya dnmekyi planlıyorum, eğer tez konusundan başımı biraz kaldırabilirsem. :)

Şimdi İsveç'le ilgili yazmak istediğim yazıya gelirsek geçen cuma günü İsveç'te midsommar olarak kutlandı. 

06 Haziran 2012

İsveç'in Milli Günü! (Sveriges Nationaldag)

Google da İsveç'in Ulusal Gününe özel doodle yapmış.
Bugün isveç'in ulusal günü. O sebeple ülkenin her yerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Stockholm'de de hemen her semtte çeşitli kutlamalar yapılmakta, konserler verilmekte,şenlik alanları kurulmakta. 

Ne kutlanıyor peki bugün? Bugün 6 haziran önceleri İsveç'in bayrak günü olark kutlanıyormuş ama 1983 yılından itibaren ulusal bayram olarak kutlanmaya başlanmış. 2005 yılından itibarende resmi tatil olarak kutlanıyor. 6 Haziran tarihi ise İsveç'in ünlü kralı Gustav Vasa'nın 1523 yılında
 
Blogger Templates